Als kind wat piano geleerd en het als volwassene opnieuw geprobeerd? Dit is voor jou!

Als volwassene weet je veel meer over je eigen stemmingen, dus het wordt aanzienlijk beter mogelijk om muziek te gebruiken als een manier om jezelf uit te drukken. Als je een klein stukje hebt dat je kunt spelen, kun je beter naar jezelf luisteren en daardoor kun je jezelf beter uiten. Dit is volledig een functie van ouder zijn, en dit zou een genot moeten zijn. Helaas hebben veel volwassenen er spijt van dat ze als kind niet zijn doorgegaan met piano leren. We horen vaak opmerkingen als “Ik heb er spijt van dat ik het niet heb volgehouden” of “Ik denk gewoon niet dat ik nu zal kunnen leren spelen”. We kunnen je echter verzekeren dat het altijd een goed moment is om piano te leren, ongeacht de leeftijd!

Mensen denken altijd aan Mozart als dit wonderkind. Ja, hij was een geweldige pianist tegen de tijd dat hij 7 was, maar hij oefende 8 uur per dag vanaf het moment dat hij 3 was! De meeste mensen oefenen een uur per dag (misschien zelfs dat niet eens). Dus het lijkt erop dat Mozart 8 keer het gemiddelde oefende. Dit betekent dat hij na een jaar oefenen het equivalent had van 8 jaar oefenen! Dus tegen de tijd dat hij 7 was, had hij al het equivalent van 32 jaar praktijk! Natuurlijk zou hij geweldig zijn!

Als volwassene waardeer je misschien ook de andere toepassingen die het bezit van een piano met zich meebrengt. 💡


Als je nu een carrière als supersterpianist ambieert, moet je vroeg beginnen. Als je piano wilt spelen omdat je liedjes wilt spelen waar je altijd van hebt gehouden, kun je natuurlijk op elk moment beginnen. Er is geen haast, concurrentie om te winnen of verwachtingen om aan te voldoen. Het is alleen jij en je piano. Dit is de categorie waar de meeste mensen in vallen. Sta ons toe u te helpen verder te gaan waar u al die jaren geleden voor het laatst was gebleven. Vergeet niet dat je nu in het tijdperk leeft waarin het mogelijk is om te leren van een online-piano app. 😉

Heeft het enig voordeel om als volwassene piano te leren spelen?

Zoals we eerder zeiden, leren de meeste kinderen aan het eind van de dag sneller omdat ze gewoon meer tijd besteden aan oefenen. Het heeft niets te maken met dendrieten, zenuwuiteinden of hersenstructuur. Zoals wij hebben eerder opgemerkt, verhoogt het leren van piano iemands IQ met zeven punten, samen met het verbeteren van behendigheid, creativiteit, aandachtsspanne, organisatorische vaardigheden, probleemoplossend vermogen, vermindert angst en maakt je socialer, samen met vele andere voordelen! Als volwassenen genoeg tijd in hun leven vrijmaken om consequent te oefenen, zouden ze net zo snel leren als de kinderen. In feite, volwassenen kunnen piano leren zelfs sneller leren. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden volgens Zach Evans van Beste pianotips:


Luister naar deze verhelderende video over piano leren als volwassene door pianist Zach Evans.

  • De gemiddelde volwassen leerling is niet zo enthousiast over leren. Vaak is het meer een “nou, ik denk dat het leuk zou zijn om een ​​instrument te leren spelen” in plaats van “Ik kan niet wachten om piano te leren spelen!” Het is bijna een bijzaak, of een hobby, in plaats van iets waar ze wakker van worden. Maar als een volwassene echt gepassioneerd is over het leren van piano, zal hij stukken sneller kunnen leren. Ze zullen er tijd en moeite in steken en ze zullen het voor zichzelf doen. Maar alleen als ze echt gepassioneerd zijn.
  • Elke volwassene heeft op een bepaald moment in zijn leven een lange lijst met dingen uit zijn hoofd moeten leren op school. Als je 50 flashcards had om te onthouden, ben je waarschijnlijk begonnen met het steeds opnieuw doornemen van alle 50 flashcards. Het kostte je een eeuwigheid om alle flashcards te leren. Uiteindelijk leerde je echter dat als je er 5 tegelijk nam en die 5 uit je hoofd leerde voordat je doorging naar de volgende 5, je het leerproces kon versnellen en de hele stapel in de helft van de tijd uit je hoofd kon leren! Dit concept vertaalt zich naar piano. Het is veel sneller om een ​​stuk te leren door het op te splitsen in kleine stukjes dan door het hele stuk steeds opnieuw te spelen. Volwassenen zullen dat instinctief weten. Kinderen daarentegen zijn die vaardigheid nog aan het ontwikkelen.
  • Volwassenen hebben leermiddelen die ze gedurende hun meer dan 12 jaar school hebben ontwikkeld, mentoren en persoonlijke ervaring. Volwassenen hebben het mentale vermogen om precies op te splitsen wat er moet worden geleerd, zodat ze zich kunnen concentreren op de belangrijkste dingen. En er zijn tal van andere vaardigheden, zoals het stellen van doelen, het gebruik van uw middelen en timemanagement die volwassenen kunnen helpen sneller te leren.
  • Volwassenen hebben het voordeel van een besteedbaar inkomen dat kan worden besteed aan het maximaliseren van hun leren. Bijvoorbeeld het verminderen van de hoeveelheid industrieel voedsel en het eten van groene groenten verbetert het geheugen. We weten allemaal dat er niet veel kinderen zijn die van dat laatste houden. 😛


Ga dieper in op de verschillen tussen pianostudenten voor volwassenen en kinderen uit deze videoserie van Leer Piano Live.

“Als volwassene ben je veel beter op de hoogte van je eigen stemmingen, dus het wordt veel beter mogelijk gebruik muziek als een manier om jezelf uit te drukken”, zegt de Britse acteur en regisseur Samuël West, die voor zichzelf een “echte” piano kocht en voor het eerst in 30 jaar dagelijks begon te oefenen. “Als ik een klein stukje heb dat ik kan spelen, kan ik beter naar mezelf luisteren, kan ik mezelf beter uitdrukken. Dat is helemaal een functie van ouder zijn, en dat is een genot. Het fascinerende is hoeveel mijn handen zich herinnerden”, zegt hij. “Als je klein bent, leer je sneller, je handen zijn handiger, het is gewoon veel, veel gemakkelijker; als volwassene is de angst dat het eeuwig zal duren om terug te keren naar elke vorm van wedstrijdfitness een beetje deprimerend. Maar het is het waard: ik heb mezelf een stuk gegeven dat ik had willen leren en ik heb het mezelf geleerd en dat gaf echt voldoening. Zelfs als mijn vingerzetting onzin was. Kijk, er is helemaal niets te vrezen.

Je hoeft niet te wachten op inspiratie om jezelf te vinden om piano te leren. Integendeel, inspiratie vindt je vanzelf als je eenmaal begint.


Dus, waar moet een volwassene die terugkeert om piano te leren, zich bewust van zijn om het deze keer goed te doen? Als je wilt weten hoe je als volwassene piano kunt leren, zijn hier enkele nuttige tips van Jessica Peresta van De huismuzikant om u op weg te helpen:

1. Gewoon doen ✔

We weten allemaal Nike’s beroemde slogan “Just Do It”. Een deel van de reden waarom je als volwassene niet weet hoe je piano moet leren, is omdat je bang bent. Je bent bang om het te verknoeien of niet te kunnen. Er kan onderweg frustratie zijn en het is misschien niet gemakkelijk voor je, maar doe het gewoon. Zet de eerste stap en heb vertrouwen in uw leervermogen.

2. Bepaal hoe je wilt leren

Als je als kind lessen volgt, begin je met methodeboeken. Deze boeken bevatten muziektheorie, liedjes en techniek. Als volwassene kun je kiezen wat je precies wilt leren. Jij bepaalt of je wilt leren piano akkoorden, hoe je muziek leest, hoe je een bepaald muziekgenre speelt, of je op het gehoor wilt spelen of je favoriete liedjes wilt leren. Als je dan met lessen begint of een online pianocursus volgt, weet je precies wat je wilt leren.

3. Zoek een leraar of online pianolessen

Er zijn veel geweldige pianoleraren die niet alleen lesgeven aan jonge studenten, maar ook aan volwassenen. Houd er rekening mee dat pianoleraren dat tegenwoordig ook zijn meer open om populaire liedjes te leren dan in het verleden. Het mooie van piano leren als volwassene is dat je sneller kunt bewegen. Concepten en vaardigheden worden in een sneller tijdsbestek behandeld en met oefening van uw kant kunt u vrij snel door de lessen gaan. Vraag medevolwassenen die muziekles volgen om een ​​goede pianoleraar te vinden. Of je kunt altijd in je eigen tijd en tempo leren door online lessen te volgen.


Allysia van PianoTV biedt haar advies over de meest voorkomende problemen en oplossingen voor volwassen pianostudenten.

4. Koop een piano of een keyboard

Dit is een vrij voor de hand liggende aanwijzing, maar het is zeker een belangrijke stap om te beslissen of je een piano of een keyboard wilt. Kun je niet beslissen? Misschien dit beetje deel kan helpen. Beter nog, neem een ​​voorsprong en begin met het spelen van onze virtuele pianometeen.

5. Leer waar je van houdt!

Het is een algemeen aanvaard axioma dat “hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd lijkt te gaan.” Evenzo is er het parallelle aforisme dat “de tijd vliegt als je plezier hebt.” De reden? Ons brein codeert nieuwe ervaringen, maar niet bekende, in het geheugen, en ons retrospectieve oordeel over tijd is gebaseerd op het aantal nieuwe herinneringen dat we gedurende een bepaalde periode creëren. Met andere woorden, hoe meer nieuwe herinneringen we opbouwen tijdens een weekendje weg, hoe langer die reis achteraf zal lijken. Daarom kan het leren van iets waar je van houdt als je ouder bent, je tijdsbesteding en plezier alleen maar vergroten.

6. Wees geduldig

Iets nieuws leren is frustrerend. De meesten van ons willen graag iets nieuws leren en het goed doen. Als je piano leert spelen, moet je aan veel dingen tegelijk denken. Het kost tijd om de noten te leren, muziek te lezen, ritmes, techniek en al het andere. Knip jezelf wat speling en wees geduldig. Neem de tijd en geef niet op, want als je gemotiveerd bent om te leren, zal het zeker komen. Bovendien zijn er veel studenten die jong beginnen met het leren van piano en er een hekel aan hebben. Misschien was jij een van deze kinderen. Misschien werd je gedwongen lessen te volgen en had je gewoon geen zin om te leren. Dus nu je het verlangen hebt om als volwassene te leren, zal dit je helpen succesvol te zijn.

7. Oefening baart kunst

Je hebt de uitdrukking ‘oefening baart kunst’ gehoord. Maar oefening baart kunst. Wat we bedoelen is, om een ​​nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen, moet je oefenen. Je zult niet perfect zijn op de piano, of wat je ook leert, omdat je altijd ruimte hebt om te groeien en meer te leren. Maak elke dag tijd vrij, of het nu ’s ochtends is voordat alle anderen in je huis wakker worden, tijdens je lunchpauze of nadat de kinderen in bed liggen voor wat goede oefentijd. Als je niet weet hoe je moet oefenen, begin dan met het hardop uitspreken van de nootnamen. Oefen vervolgens je weegschaal en andere warming-ups. Begin daarna met het leren van een liedje dat je leraar je heeft toegewezen of een liedje dat je hebt gekozen, en denk eraan om het heel langzaam aan te doen. Elke keer dat je gaat zitten, zul je merken dat het leren van de piano een beetje gemakkelijker voor je wordt en dat het niet zo frustrerend is. U zult onder de knie krijgen hoe u een goede oefensessie kunt houden en zult meer vertrouwen hebben in uw bekwaamheid.


Allysia van PianoTV biedt nog meer nuttig advies voor volwassen pianostudenten. Enkele goede tips hier!

Conclusie: gewoon spelen!

De piano is in de eerste plaats een geweldig gemeenschappelijk object – een “grote samenbrenger van mensen” als je wilt – ook al kun je maar het eenvoudigste spelen. Het is heel jammer dat niet meer mensen er als volwassenen op terugkomen, simpelweg uit angst niet goed genoeg te zijn. Dat zouden ze nooit denken over bijvoorbeeld sport: mensen pakken een tennisracket op of trappen een voetbal terwijl ze weten dat ze geen Roger Federer of Cristiano Ronaldo. Misschien is het tijd om een ​​campagne te starten in plaats van “Just Do It”, wat dacht je van “Just Play It”.

Wil je als volwassene piano leren spelen of ben je al begonnen met piano leren? Gaat het gemakkelijk met je of heb je moeite om te leren spelen? Deel uw mening met ons in de reacties hieronder!


Sources:

Piano-Kopen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart